Schade melden
Autoschade-Wildeboer Maasland
auto uitdeuken, auto spuiten 24 uurs service
Autoschade-Wildeboer Maasland
Gedegen vakwerk
Vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel
Gedegen vakwerk
Uitdeuken zonder spuiten!
kleine deukjes snel verholpen, zonder spuiten!
Uitdeuken zonder spuiten!
Grote klus
Gemotiveerde en vakkundige specialisten
Grote klus
Kleine deukjes snel verholpen
Geavanceerde apparatuur voor precisie werk aan uw auto
Kleine deukjes snel verholpen
Kunststof reparatie
Lassen van kunststof onderdelen behoort ook tot de mogelijkheden
Kunststof reparatie
« »

Nieuws

Focwa Totaal Schadeherstel

Algemeen
31 AUG 2016
Focwa Totaal Schadeherstel
In mei 2016 zijn de eerste FOCWA-bedrijven gecertificeerd voor de nieuwe kwaliteitsnorm, de FOCWA Standaard. Deze norm is per 1 mei 2017 voor elk FOCWA-lid verplicht. De FOCWA Standaard is ontwikkeld in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, zodat het een norm is geworden die breed wordt gedragen door de branche. Wat houdt de FOCWA Standaard nu precies in? In het navolgende willen we dat graag nog eens onder de aandacht brengen.

Of het nu de autofabrikant is, de opdrachtgever, de schadehersteller of de consument. Iedere betrokkene is gebaat bij een kwalitatief goed herstelde auto. Omdat er op dit moment veel verschillende kwaliteitsnormen bestaan, is niet duidelijk wat al die normen exact inhouden. Mede daarom is de FOCWA Standaard ontwikkeld, een kwaliteitsnorm die waarborgt dat een auto kwalitatief goed is hersteld. Dat betekent: volgens fabrieksvoorschriften of voorschriften van bij RCAR aangesloten onderzoekscentra, met gebruik van originele onderdelen.

Lidmaatschapseisen
De FOCWA Standaard heeft betrekking op alle herstelwerkzaamheden, of die nu vallen onder categorie 1 (cosmetisch), categorie 2 (complex), of onder een van de drie specialismen waarvoor geen keuze voor een categorie noodzakelijk is: spot repair, uitdeuken zonder spuiten of autoruitherstel en –vervanging. Afhankelijk van de gekozen activiteiten, stelt de FOCWA Standaard specifieke lidmaatschapseisen aan kennis en vaardigheden van medewerkers. Ook equipment en gereedschap dienen, gebonden aan de gekozen activiteiten, te voldoen aan bepaalde minimumeisen.
Pagina terug

Acties
Contact
Het Ambacht 5
3155 AK Maasland
Telefoon: (010) 591 76 53

info@autoschade-wildeboer.nl

Bekijk hier onze privacy verklaring: